-
Ingrediënten- 2 kilo spinazie
- 50 gram boter
- 7 eieren
- 2 eetlepels azijn Voor de saus:
- 3 dl melk
- 35 gram boter
- 30 gram bloem
- 60 gram geraspte gruyère
- Nootmuskaat
- Zout
- Peper
- 2 eetlepels room
- Bereiding:
- Was de spinazie herhaaldelijk zorgvuldig en doe alle blaadjes weg die niet groen zijn
- Doe wat water in een pan en kook hierin op hoog vuur in 10 minuten de spinazie
- Roer er af en toe in
- Giet ze af en pers ze uit
- Maak de saus
- Smelt hiervoor 25 gram boter in een pannetje, voeg er de bloem bij en maak een blanke roux
- Verdun deze met de melk
- Doe er zout bij, peper en nootmuskaat en laat de saus 15 minuten koken
- Breek twee eieren en scheid de witten van de dooiers
- Meng de dooiers met de room
- Meng dit door de saus en werk daar ook de geraspte kaas door
- Haal de saus van het vuur en leg er enkele klontjes boter op
- Bereid de eieren als in “gepocheerde eieren”
- Verhit 50 gram boter in een pan ensauteerhierin 5 minuten de spinazie
- Geef er zout en peper bij
- Beboter een ovenschaal en leg er de spinazie in
- Leg de eieren op de spinazie, geef hier de saus over en zet de schaal even in een oven van 225 graden zodat er een korstje op
komt