• Ingrediënten

    • 2 kilo spinazie
    • 50 gram boter
    • 7 eieren
    • 2 eetlepels azijn

      Voor de saus:

    • 3 dl melk
    • 35 gram boter
    • 30 gram bloem
    • 60 gram geraspte gruyère
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
    • 2 eetlepels room

  • Bereiding:
    • Was de spinazie herhaaldelijk zorgvuldig en doe alle blaadjes weg die niet groen zijn
    • Doe wat water in een pan en kook hierin op hoog vuur in 10 minuten de spinazie
    • Roer er af en toe in
    • Giet ze af en pers ze uit
    • Maak de saus
    • Smelt hiervoor 25 gram boter in een pannetje, voeg er de bloem bij en maak een blanke roux
    • Verdun deze met de melk
    • Doe er zout bij, peper en nootmuskaat en laat de saus 15 minuten koken
    • Breek twee eieren en scheid de witten van de dooiers
    • Meng de dooiers met de room
    • Meng dit door de saus en werk daar ook de geraspte kaas door
    • Haal de saus van het vuur en leg er enkele klontjes boter op
    • Bereid de eieren als in “gepocheerde eieren”
    • Verhit 50 gram boter in een pan ensauteerhierin 5 minuten de spinazie
    • Geef er zout en peper bij
    • Beboter een ovenschaal en leg er de spinazie in
    • Leg de eieren op de spinazie, geef hier de saus over en zet de schaal even in een oven van 225 graden zodat er een korstje op
      komt