• IngrediĆ«nten

    • 4 eieren
    • 500 gram witlof
    • 4 sneden witbrood van 5 cm dik
    • 100 gram boter
    • 1,5 dl slagroom
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
    • 1 suikerklontje

  • Bereiding:
    • Maak de witlof schoon en snij hem in stukjes van 2 cm
    • Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de witlof bij, zet de deksel op de pan en laat het 8 minuten zachtjes stoven
    • Doe er zout en peper en het suikerklontje over
    • Laat nu de witlof zonder deksel verder koken totdat hij tot puree is gekookt
    • Haal de sneden witbrood uit, zodat er een bakje ontstaat
    • Smeer dit aan alle kanten met boter in en laat het bruinbakken onder de grill
    • Maak de eieren als in ‘gepocheerde eieren’
    • Leg in elk bakje wat witlofpuree, leg er dan middenop een ei
    • Verhit de room goed
    • Voeg er wat nootmuskaat bij en wat zout en peper
    • Schenk deze saus over de eieren