-
Ingrediënten- 4 eieren
- 500 gram witlof
- 4 sneden witbrood van 5 cm dik
- 100 gram boter
- 1,5 dl slagroom
- Nootmuskaat
- Zout
- Peper
- 1 suikerklontje
- Bereiding:
- Maak de witlof schoon en snij hem in stukjes van 2 cm
- Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de witlof bij, zet de deksel op de pan en laat het 8 minuten zachtjes stoven
- Doe er zout en peper en het suikerklontje over
- Laat nu de witlof zonder deksel verder koken totdat hij tot puree is gekookt
- Haal de sneden witbrood uit, zodat er een bakje ontstaat
- Smeer dit aan alle kanten met boter in en laat het bruinbakken onder de grill
- Maak de eieren als in ‘gepocheerde eieren’
- Leg in elk bakje wat witlofpuree, leg er dan middenop een ei
- Verhit de room goed
- Voeg er wat nootmuskaat bij en wat zout en peper
- Schenk deze saus over de eieren