• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 60 gram boter
    • 15 gram bloem
    • 8 sneden witbrood
    • 1 teentje knoflook
    • 2 grote uien
    • 1,5 dl rode wijn
    • 1 liter vleesbouillon
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Maak van de bloem en 15 gram boter een beurre manié
    • Schil de uien en hak ze fijn
    • Voeg er de rode wijn bij, zout en peper en laat dit 10 minuten zachtjes koken
    • Schil de knoflook
    • Breng de bouillon aan de kook en laat hem zeer zachtjes koken
    • Snij de korsten van het brood
    • Smeer het in met knoflook en sauteer het in de rest van de boter bruin aan beide kanten
    • Geef de beurre manié bij de saus met de wijn en klop ze er goed door
    • Bereid de eieren als in gepocheerde eieren, maar gebruik als vocht de bouillon
    • Leg op elk sneetje brood een ei, geef er wat saus over en serveer