-
Ingrediënten- 8 eieren
- 60 gram boter
- 15 gram bloem
- 8 sneden witbrood
- 1 teentje knoflook
- 2 grote uien
- 1,5 dl rode wijn
- 1 liter vleesbouillon
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Maak van de bloem en 15 gram boter een beurre manié
- Schil de uien en hak ze fijn
- Voeg er de rode wijn bij, zout en peper en laat dit 10 minuten zachtjes koken
- Schil de knoflook
- Breng de bouillon aan de kook en laat hem zeer zachtjes koken
- Snij de korsten van het brood
- Smeer het in met knoflook en sauteer het in de rest van de boter bruin aan beide kanten
- Geef de beurre manié bij de saus met de wijn en klop ze er goed door
- Bereid de eieren als in gepocheerde eieren, maar gebruik als vocht de bouillon
- Leg op elk sneetje brood een ei, geef er wat saus over en serveer