-
Ingrediënten- 8 eieren
- 4 aardappels
- 1 schijf gekookte ham
- 2 eetlepels room
- 100 gram boter
- 35 gram bloem
- 5 dl melk
- 1 dl azijn
- 75 gram geraspte kaas
- Nootmuskaat
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Was de aardappels, schil ze niet, droog ze af en zet ze 45 minuten in een oven van 220°C
- Maak ondertussen de saus
- Smelt hiervoor 35 gram boter in een pan, voeg er de bloem bij, roer deze er goed door en laat 5 minuten kleuren
- Geef er de melk bij, zout, peper en nootmuskaat
- Laat de saus 25 minuten zachtjes koken
- Snij de ham in brunoise
- Als de aardappels klaar zijn, haal ze dan uit de oven
- Snij de doormidden en haal de pulp eruit met een lepel, zonder de schil te beschadigen
- Druk de pulp door een zeef en geef het met de ham en de rest van de boter in een pannetje
- Geef er zout bij, peper en wat nootmuskaat
- Verwarm zachtjes al roerende en geef er de room bij
- Meng goed en laat nog enkele minuten warmen
- Bereid de eieren als in gepocheerde eieren
- Spuit de aardappelpuree terug in de aardappels
- Zet deze op een ovenvaste dienschaal en leg op elke halve aardappel een ei en geef daar wat saus over
- Strooi er geraspte kaas over en laat het even gratineren in de oven