• Ingredi├źnten

    • 8 eieren
    • 4 aardappels
    • 1 schijf gekookte ham
    • 2 eetlepels room
    • 100 gram boter
    • 35 gram bloem
    • 5 dl melk
    • 1 dl azijn
    • 75 gram geraspte kaas
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Was de aardappels, schil ze niet, droog ze af en zet ze 45 minuten in een oven van 220┬░C
    • Maak ondertussen de saus
    • Smelt hiervoor 35 gram boter in een pan, voeg er de bloem bij, roer deze er goed door en laat 5 minuten kleuren
    • Geef er de melk bij, zout, peper en nootmuskaat
    • Laat de saus 25 minuten zachtjes koken
    • Snij de ham in brunoise
    • Als de aardappels klaar zijn, haal ze dan uit de oven
    • Snij de doormidden en haal de pulp eruit met een lepel, zonder de schil te beschadigen
    • Druk de pulp door een zeef en geef het met de ham en de rest van de boter in een pannetje
    • Geef er zout bij, peper en wat nootmuskaat
    • Verwarm zachtjes al roerende en geef er de room bij
    • Meng goed en laat nog enkele minuten warmen
    • Bereid de eieren als in gepocheerde eieren
    • Spuit de aardappelpuree terug in de aardappels
    • Zet deze op een ovenvaste dienschaal en leg op elke halve aardappel een ei en geef daar wat saus over
    • Strooi er geraspte kaas over en laat het even gratineren in de oven