-
Ingrediënten- 4 eieren
- 200 gram gekookte ham
- 80 gram boter
- 3 uien
- 4 tomaten
- 1 wortel
- Peterselie
- Zout
- Peper
- 120 gram gerookt borstspek
- 20 gram bloem
- 3 dl bouillon
- 1 dl madera
- 1 eetlepel tomatenpure
- Olie
- Tijm
- Laurier
- Bereiding:
- Snij de bovenkant van de tomaten en maak ze leeg
- Laat ze verder uitlekken
- Snij het spek inbrunoise
- Schil een ui en hak die fijn
- Schil de wortel en snij ze in brunoise
- Smelt 50 gram boter in een pan
- Voeg het spek toe, de ui en de wortel en wat tijm en laurier
- Sauteer dit een beetje aan en als het bruin begint te worden voeg dan de bloem toe en laat deze kleur krijgen
- Voeg dan de bouillon toe en laat het 20 minuten zachtjes koken
- Droog de tomaten af en zet ze in een ovenschaal die met wat olie is besprenkeld
- Schuif de schaal in een oven van 200 graden en laat ze daar 20 minuten
- Schil ondertussen de uien, snij ze in plakjes en sauteer ze in de rest van de boter totdat ze kleur krijgen
- Was wat peterselie en hak die fijn
- Snij de ham in brunoise
- Bereid de eieren als in “gepocheerde eieren”
- Passeer nu de saus, voeg de tomatenpuree toe en de madera
- Voeg er ook de ham bij, breng ze op smaak met peper en zout en laat nog een minuutje koken
- Haal de tomaten uit de oven en zet ze op een voorverwarmde schaal
- Leg op elke tomaat een gepocheerd ei
- Garneer deze met de gebakken uiringen
- Doe de saus met de ham midden op schaal, strooi er peterselie over en serveer