• IngrediĆ«nten

    • 4 eieren
    • 200 gram gekookte ham
    • 80 gram boter
    • 3 uien
    • 4 tomaten
    • 1 wortel
    • Peterselie
    • Zout
    • Peper
    • 120 gram gerookt borstspek
    • 20 gram bloem
    • 3 dl bouillon
    • 1 dl madera
    • 1 eetlepel tomatenpure
    • Olie
    • Tijm
    • Laurier

  • Bereiding:
    • Snij de bovenkant van de tomaten en maak ze leeg
    • Laat ze verder uitlekken
    • Snij het spek inbrunoise
    • Schil een ui en hak die fijn
    • Schil de wortel en snij ze in brunoise
    • Smelt 50 gram boter in een pan
    • Voeg het spek toe, de ui en de wortel en wat tijm en laurier
    • Sauteer dit een beetje aan en als het bruin begint te worden voeg dan de bloem toe en laat deze kleur krijgen
    • Voeg dan de bouillon toe en laat het 20 minuten zachtjes koken
    • Droog de tomaten af en zet ze in een ovenschaal die met wat olie is besprenkeld
    • Schuif de schaal in een oven van 200 graden en laat ze daar 20 minuten
    • Schil ondertussen de uien, snij ze in plakjes en sauteer ze in de rest van de boter totdat ze kleur krijgen
    • Was wat peterselie en hak die fijn
    • Snij de ham in brunoise
    • Bereid de eieren als in “gepocheerde eieren”
    • Passeer nu de saus, voeg de tomatenpuree toe en de madera
    • Voeg er ook de ham bij, breng ze op smaak met peper en zout en laat nog een minuutje koken
    • Haal de tomaten uit de oven en zet ze op een voorverwarmde schaal
    • Leg op elke tomaat een gepocheerd ei
    • Garneer deze met de gebakken uiringen
    • Doe de saus met de ham midden op schaal, strooi er peterselie over en serveer