• IngrediĆ«nten

    • 4 eieren
    • 4 dl port
    • 2 teentjes knoflook
    • Aardappelmeel
    • 4 mooie blaadjes sla
    • Peterselie
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel olie

  • Bereiding:
    • Schil de knoflook en hak die fijn
    • Doe de port in een pannetje en breng hem aan de kook
    • Bereid de eieren in de port als in ‘gepocheerde eieren’ en leg ze op een verwarmd bord
    • Reduceer de port snel tot 1/3
    • Meng een theelepeltje aardappelmeel zorgvuldig met de olie en bind daarmee de port
    • Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel
    • Leg de eieren nog even in deze saus, zodat ze goed warm worden
    • Leg de blaadjes sla op een dienschaal en leg de eieren erop
    • Geef er wat saus over en strooi er gehakte peterselie over