-
Ingrediënten- 8 eieren
- 3 kropjes sla
- 3 sjalotjes
- Peterselie
- 2 eetlepels azijn
- 6 kippenlevers
- 150 gram champignons
- 90 gram boter Voor de saus:
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 4 dl bouillon
- 3 eetlepels madera
- Tomatenpuree
- Zout
- Peper
- Maak de kroppen sla schoon en snij ze doormidden
- Bereiding:
- Dompel de helften gedurende 1 minuut in een pan met gezouten water en laat ze dan uitlekken
- Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de slakropjes bij en laat ze met de deksel op de pan op zacht vuur stoven
- Maak dan de saus
- Smelt de boter en voeg er de bloem bij
- Maak een blonde roux
- Geef er langzaam de bouillon bij en 2 eetlepels madera en laat de saus 20 minuten zachtjes koken
- Bereid de eieren als in ‘gepocheerde eieren’ en houd ze warm
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn
- Verhit 20 gram boter in een pannetje en laat hierin de sjalotjes lichtjes kleur krijgen
- Maak de champignons schoon en ciseleer ze
- Sauteer ze in de rest van de boter
- Voeg er de kippenlevers bij en laat ook deze even sauteren
- Was wat peterselie en hak die fijn
- Voeg de peterselie en de sjalotjes bij de levers en geef er zout en peper bij
- Voeg bij de saus de laatse lepel madera en wat tomatenpuree
- Meng goed, geef er zout en peper bij en laat het nog 5 minuten koken
- Leg de halve slakropjes op een serveerschaal
- Leg op elk kropje een ei, omring het met het mengsel van champignons en levers
- Geef er de saus over en serveer