-
Ingrediënten- 4 bladerdeegbakjes
- 200 gram champignons
- 4 eieren
- 100 gram boter
- 2 kippenborsten
- Kerriepoeder
- 2,5 dl kippenbouillon
- 0,5 dl slagroom
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Pocheer de kippeborsten in de bouillon gedurende 10 minuten
- Maak dan de saus
- Smelt 50 gram boter en voeg de bloem toe
- Laat het een beetje kleur krijgen en leng het dan aan met de bouillon
- Laat een kwartier zachtjes koken
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
- Verhit 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons
- Snij de kippeborsten in zeer kleine stukjes
- Verwarm ze in de rest van de boter en laat ze hierin zachtjes stoven met de deksel op de pan
- Bereid de eieren als in “Gepocheerde eieren”
- Verwarm de deegbakjes 10 minuten in een oven van 200 graden
- Voeg wat kerriepoeder en slagroom bij de saus en laat nog heel even koken
- Leg de stukjes kip op de bodem van de deegbakjes, deponeer hierop een ei en geef er wat saus over