• Ingrediënten

    • 11 eieren
    • 4 tomaten
    • 1 dl olie
    • 1 dl azijn
    • 150 gram boter
    • 1 sjalot
    • 1 takje dragon
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Schil de sjalot en hak die fijn
    • Haal de blaadjes van de dragon, was die, droog ze en hak ze ook fijn
    • Doe azijn, sjalot en dragon in een pannetje en reduceer dit bijna geheel
    • Laat het afkoelen
    • Smelt de boter in een pan maar laat ze niet heet worden
    • Snij de tomaten doormidden, haal er de pitten uit en zet ze in een ovenschaal
    • Geef er zout en peper over
    • Schenk er de olie over
    • Zet ze dan in een oven van 220 graden en laat ze daar 20 minuten
    • Breek drie eieren en scheid de dooiers van de witten
    • Voeg de dooiers bij het pannetje met de sjalot
    • Verwarm onder voortdurend kloppen met de garde totdat de eieren crèmig worden
    • Haal de saus dan van het vuur en werk er de boter door onder voortdurend kloppen
    • Controleer de saus op smaak en corrigeer deze eventueel
    • Bereid de eieren als in ‘gepocheerde eieren’
    • Zet de tomaten op een voorverwarmde schaal
    • Zet in elke tomaat een gepocheerd ei en schenk er wat saus over
    • Serveer meteen