-
Ingrediënten- 11 eieren
- 4 tomaten
- 1 dl olie
- 1 dl azijn
- 150 gram boter
- 1 sjalot
- 1 takje dragon
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Schil de sjalot en hak die fijn
- Haal de blaadjes van de dragon, was die, droog ze en hak ze ook fijn
- Doe azijn, sjalot en dragon in een pannetje en reduceer dit bijna geheel
- Laat het afkoelen
- Smelt de boter in een pan maar laat ze niet heet worden
- Snij de tomaten doormidden, haal er de pitten uit en zet ze in een ovenschaal
- Geef er zout en peper over
- Schenk er de olie over
- Zet ze dan in een oven van 220 graden en laat ze daar 20 minuten
- Breek drie eieren en scheid de dooiers van de witten
- Voeg de dooiers bij het pannetje met de sjalot
- Verwarm onder voortdurend kloppen met de garde totdat de eieren crèmig worden
- Haal de saus dan van het vuur en werk er de boter door onder voortdurend kloppen
- Controleer de saus op smaak en corrigeer deze eventueel
- Bereid de eieren als in ‘gepocheerde eieren’
- Zet de tomaten op een voorverwarmde schaal
- Zet in elke tomaat een gepocheerd ei en schenk er wat saus over
- Serveer meteen