• IngrediĆ«nten

    • 7 eieren
    • 1 klein kropje sla
    • 3 schijven gekookte ham
    • Peterselie
    • Kervel
    • Bieslook
    • Dragon
    • 20 hazelnoten
    • 150 gram garnalen
    • 1 citroen
    • 2 tomaten
    • Peper
    • Zout
    • 1/4 liter olie
    • Mosterd

  • Bereiding:
    • Was de sla en droog ze
    • Leg 6 mooie bladeren op een dienschaal
    • Snij de schijven ham doormidden en leg op elk blaadje sla een stuk ham
    • Bereid 6 eieren als in ‘gepocheerde eieren’
    • Laat ze afkoelen
    • Leg op elk stuk ham een gepocheerd ei
    • Maak van het laatste ei, wat mosterd, de olie en wat citroensap eenmayonaise
    • Breng deze op smaak met peper en zout
    • Was alle kruiden, droog ze en hak ze fijn
    • Voeg ze dan bij de mayonaise
    • Hak de hazelnoten grof en voeg ook deze bij de mayonaise, evenals een derde deel van de garnalen
    • Geef deze saus over de gepocheerde eieren
    • Zet daar de rest van de garnalen op en garneer de schaal nog met schijfjes citroen en tomaat
    • Bewaar de schaal in de koelkast tot aan het servies