-
Ingrediënten- 7 eieren
- 1 klein kropje sla
- 3 schijven gekookte ham
- Peterselie
- Kervel
- Bieslook
- Dragon
- 20 hazelnoten
- 150 gram garnalen
- 1 citroen
- 2 tomaten
- Peper
- Zout
- 1/4 liter olie
- Mosterd
- Bereiding:
- Was de sla en droog ze
- Leg 6 mooie bladeren op een dienschaal
- Snij de schijven ham doormidden en leg op elk blaadje sla een stuk ham
- Bereid 6 eieren als in ‘gepocheerde eieren’
- Laat ze afkoelen
- Leg op elk stuk ham een gepocheerd ei
- Maak van het laatste ei, wat mosterd, de olie en wat citroensap eenmayonaise
- Breng deze op smaak met peper en zout
- Was alle kruiden, droog ze en hak ze fijn
- Voeg ze dan bij de mayonaise
- Hak de hazelnoten grof en voeg ook deze bij de mayonaise, evenals een derde deel van de garnalen
- Geef deze saus over de gepocheerde eieren
- Zet daar de rest van de garnalen op en garneer de schaal nog met schijfjes citroen en tomaat
- Bewaar de schaal in de koelkast tot aan het servies