-
Ingrediënten- 8 eieren
- 8 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 200 gram rijst
- 1 ui
- 1 sjalot
- 1 dl olie
- 75 gram boter
- Saffraan
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Schil de ui en sjalot en hak ze apart fijn
- Maak de tomaat concassée
- Verhit 25 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes het sjalotje
- Laat het geen kleur krijgen
- Voeg dan de tomaten toe, geef er zout en peper over en laat 20 minuten zachtjes smoren
- Snij de paprika’s doormidden, haal er de zaadlijsten uit en snij het vlees in brunoise
- Verhit de olie in een pan en sauteer hierin zachtjes de paprika’s gedurende 15 minuten
- Voeg ze dan bij de tomaat
- Sauteer de ui in de rest van de boter zachtjes gaar
- Bereid de rijst volgens voorschrift met wat saffraan
- Voeg er de gehakte ui bij
- Pocheer de eieren als in “gepocheerde eieren”
- Doe dan de rijst op een dienschaal, leg er de eieren op, nappeer deze met de tomaten met paparika’s en serveer