• Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 8 tomaten
    • 2 rode paprika’s
    • 200 gram rijst
    • 1 ui
    • 1 sjalot
    • 1 dl olie
    • 75 gram boter
    • Saffraan
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Schil de ui en sjalot en hak ze apart fijn
    • Maak de tomaat concassée
    • Verhit 25 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes het sjalotje
    • Laat het geen kleur krijgen
    • Voeg dan de tomaten toe, geef er zout en peper over en laat 20 minuten zachtjes smoren
    • Snij de paprika’s doormidden, haal er de zaadlijsten uit en snij het vlees in brunoise
    • Verhit de olie in een pan en sauteer hierin zachtjes de paprika’s gedurende 15 minuten
    • Voeg ze dan bij de tomaat
    • Sauteer de ui in de rest van de boter zachtjes gaar
    • Bereid de rijst volgens voorschrift met wat saffraan
    • Voeg er de gehakte ui bij
    • Pocheer de eieren als in “gepocheerde eieren”
    • Doe dan de rijst op een dienschaal, leg er de eieren op, nappeer deze met de tomaten met paparika’s en serveer