Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 6 hardgekookte eieren
    • 300 gr grijze garnaal
    • 1 krop sla
    • 2 tomaten
    • Gehakte peterselie
    • 1 busseltje bieslook
    • 50 gr kervel
    • 1 fijnversnipperde ui
    • Peper
    • Zout
    • 2 citroenen
    • 1/2 liter room
    • Zwarte lompviseitjes (lompvis=snotdolf)


  • Bereiding:

    • Kook de eieren hard en pel ze
    • Snijd de sla in fijne reepjes
    • Maak op een bord een bedje van sla en schik er 3 halve eieren op
    • Overgiet met zure room die als volgt is bereid:
    • Snijd en/of hak de groene kruiden fijn
    • Meng de fijnversnipperde ui, versgemalen peper, zout en citroen met de licht opgeklopte room
    • Garneer met een handvol garnalen, stukjes tomaat en lompviseitjes