• Ingrediënten

    • 4 verse eieren
    • Zout
    • 4 el slagroom

  • Bereiding:
    • Met Cocotte bedoelen we een klein bakje van b.v. aardewerk of ovenvast glas
    • Men kan ook gebruik maken van bakjes van aluminiumfolie die men naderhand kan weggooien of van gietijzeren bakjes die
      geëmailleerd zijn
    • De eieren worden steeds geserveerd in hun bakje
    • Eerst warmt men de bakjes op, b.v. in heet water en droogt ze af
    • Men bebotert de bakjes nu
    • Daarop geeft men een eetlepel verwarmde slagroom
    • Hierop breekt men dan een of twee eieren
    • De bakjes worden in de oven in een bain marie gezet, waarvan het kokende water maximaal tot de halve hoogte vande
      bakjes moet reiken
    • Men zet de bakjes gedurende 6 à 8 minuten in de bain marie
    • Strooi er zout op als de bakjes uit de oven komen
    • Droog ze daarna goed af en zet ze op tafel