• IngrediĆ«nten

    • 1 gepocheerde kippeborst
    • 200 gram kippelevers
    • 100 gram champignons
    • 4 sjalotjes
    • Tijmpoeder
    • Laurierpoeder
    • l glas madera
    • 5 eieren
    • 1 dl slagroom
    • 3 dl kippebouillon
    • 40 gram bloem
    • 150 gram boter
    • Citroensap
    • Bieslook
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Maak de kippelevers schoon
    • Doe ze in een kom, geef er tijmpoeder, laurierpoeder, peper en zout en schenk er de madera over
    • Laat dit een uur marineren
    • Roer er af en toe in
    • Maak de kippeborst fijn in de mixer
    • Maak de champignons schoon en hak ze fijn
    • Schil de sjalotjes en hak ze fijn
    • Verhit 50 gram boter in een pannetje
    • Geef er de bloem bij en meng het goed
    • Leng de roux aan met de kippebouillon en laat de saus zachtjes gedurende tien minuten koken
    • Laat de levers uitlekken en bewaar het vocht
    • Smelt 30 gram boter in een pan en sauteerhierin even de levers
    • Ze moeten rose blijven
    • Draai ze door een zeef
    • Geef 30 gram boter in de pan van de levers, verhit en voeg de sjalot toe
    • Laat deze wat kleur krijgen en voeg dan de champignons toe
    • Sauteer 8 minuten op zacht vuur
    • Breek ondertussen 1 ei en scheid de dooier van het wit
    • Gebruik het wit voor iets anders
    • Meng de dooier met wat citroensap
    • Houd twee eetlepels room apart en geef de rest bij de eidooier
    • Geef er een lepel warme saus bij
    • Geef de liaisonnu bij de rest van de saus, verwarm deze maar laat ze niet meer aan de kook komen
    • Breng de saus op smaak en houd ze warm
    • Voeg de kippeborst en de lever bij de champignons en geef er de madera van de marinade over en het derde deel van de
      saus
    • Laat dit onder voortdurend roeren 5 minuten koken
    • Beboter 4 kleine bakjes en geef op de bodem een laagje gevogeltepuree
    • Breek een ei in elk bakje, geef er zout en peper over en schenk er de rest van de saus op
    • Zet de bakjes in een bain marie in een oven van 200 graden en laat ze daar 6 minuten koken
    • Was en hak wat bieslook fijn
    • Voor het serveren van de bakjes strooien we deze bieslook erover