Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg verse mosselen
    • 1/4 liter gezouten water
    • 1 ui (50 gr)
    • Enkele peperkorrels
    • 200 gr prei
    • 200 gr wortelen
    • 2 eetlepels droge witte wijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • Uiepoeder
    • 2 eetlepels mayonaise (50% vet)
    • 1 eetlepel crème fraîche
    • 1 eetlepel magere yoghurt
    • Zout
    • Peper
    • Vloeibare zoetstof
    • Enkele blaadjes sla


  • Bereiding:

    • Snijd de ui in ringen en breng die met de peperkorrels en de mosselen in het zoute water aan de kook tot de mosselen open staan
    • Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en doe ze in een schaal
    • Maak de prei en de wortelen schoon en was ze
    • Snijd de prei in stukjes en de wortelen in fijne repen (á la juliënne)
    • Kook de groenten 5 minuten in het mosselkooknat en giet ze af
    • Bereid een marinade van de witte wijn, het citroensap, de kerrie, het uiepoeder, de mayonaise, de crème fraîche en de magere yoghurt een marinade en breng die met de kruiden pikant op smaak
    • Neem de mosselen uit de schelpen
    • Beleg 4 borden met enkele gewassen en drooggedepte blaadjes sla en de mosselen en schenk de saus over de salade