aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes

    • 1 eetlepel plantaardige olie

    • 2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel

    • 100 gr gekookt eendevlees in flinterdunne reepjes

    • 100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in speciaalzaken)

    • 1 1/2 liter kippe- of eendebouillon

    • Zout

    • (1 mespunt ve-tsin)

    • 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry

    • 2 theelepels maizena, opgelost in een beetje bouillon

    • Versgemalen peper

  • Bereiding:


    • Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe

    • Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van

    • Doe die samen met de overige ingrediĆ«nten in de bouillon en breng de soep aan de kook

    • Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en

    • breng de soep op smaak met wat zout en peper

    • Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct