aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes -
1 eetlepel plantaardige olie -
2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel -
100 gr gekookt eendevlees in flinterdunne reepjes -
100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in speciaalzaken) -
1 1/2 liter kippe- of eendebouillon -
Zout -
(1 mespunt ve-tsin) -
1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry -
2 theelepels maizena, opgelost in een beetje bouillon -
Versgemalen peper
-
-
Bereiding:-
Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe -
Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van -
Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook -
Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en -
breng de soep op smaak met wat zout en peper -
Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct
-