aantal personen:?


Ingrediƫnten:

  • 100 gr parelhoenderlever
  • 400 gr eendenlever
  • 75 gr gesmolten boter
  • 0,50 dl room
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 20 cc cognac
  • 20 cc truffeljus
  • Zout
  • Peper
  • Spekvet
  • 2 appels
  • 1 el suiker

Bereiding:

  • De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien
  • Daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen
  • Vervolgens de eidooiers en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper
  • Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten draaien, maar niet te lang
  • Een pateblik bekleden met verse plakjes vetspek
  • De massa hierin gieten en goed afdekken met aluminiumfolie
  • Daarna een half uur au bain marie in de oven op 60 graden afbakken
  • 24 uur in de koelkast op laten stijven
  • De pate storten en in plakjes snijden
  • Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden
  • De gesneden appel op een laag vuur opzetten zodat deze langzaam kapot kookt
  • Vervolgens naar smaak suiker toevoegen
  • Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine stukjes bestaat
  • Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van kan maken