aantal personen:?
Ingrediënten:
- 100 gr parelhoenderlever
- 400 gr eendenlever
- 75 gr gesmolten boter
- 0,50 dl room
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 20 cc cognac
- 20 cc truffeljus
- Zout
- Peper
- Spekvet
- 2 appels
- 1 el suiker
Bereiding:
- De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien
- Daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen
- Vervolgens de eidooiers en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper
- Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten draaien, maar niet te lang
- Een pateblik bekleden met verse plakjes vetspek
- De massa hierin gieten en goed afdekken met aluminiumfolie
- Daarna een half uur au bain marie in de oven op 60 graden afbakken
- 24 uur in de koelkast op laten stijven
- De pate storten en in plakjes snijden
- Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden
- De gesneden appel op een laag vuur opzetten zodat deze langzaam kapot kookt
- Vervolgens naar smaak suiker toevoegen
- Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine stukjes bestaat
- Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van kan maken