Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 200 gr krab (diepvries of blik)
    • 7 dl visbouillon, eventueel instant
    • 2 1/2 dl Duvel
    • 2 dunne preien
    • 4 ontvelde tomaten
    • Zout
    • Witte peper
    • 1 1/2 eetlepel maïzena
    • 1 theelepel worcestershiresaus
    • 1 eetlepel versgehakte peterselie


  • Bereiding:

    • In deze soep met krab wordt Duvel van de brouwerij van Moortgat in Breendonk
      verwerkt
    • Omdat het bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat
      het “depot” met een laatste restje bier in de fles achterblijft
    • Laat de diepgevroren krab ontdooien (of de krab uit blik uitlekken), verwijder de
      kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes
    • Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij (let op het depot!)
    • Laat het mengsel 5 minuten doorkoken
    • Reinig de prei, snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei
      enkele minuten in de bouillon koken
    • Halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees
      in smalle reepjes
    • Maak de maïzena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel onder de kokende
      bouillon
    • Voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout,
      peper en worcestershiresaus
    • Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie over
    • Geef er sneetjes stokbrood bij