Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr kip- of varkensfilet
    • 250 gr champignons
    • 8 eetl ketjap
    • 8 eetl azijn
    • 1 tl sambal oelek
    • 1 tl sambal manis
    • 1 tl sambal brandal
    • 2 uien
    • 8 eetl tomatenketchup
    • 2 eetl olie
    • 2 eetl pindakaas
    • Scheutje room
    • 1 zakje nasikruiden


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in kleine stukjes
    • Roer de tomatenketchup, ketjap, azijn en alle sambal door elkaar
    • Voeg de nasikruiden toe
    • Laat dit afgedekt 6 uur marineren in de koelkast
    • Snijd de uien klein
    • Verhit de olie en fruit de uien
    • Voeg het vleesmengsel toe
    • Bak dit al omscheppend bruin
    • Zet de warmtebron lager en laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer een half uur sudderen
    • Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen
    • Roer voor het opdienen de pindakaas en de room erdoor