Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr kip- of varkensfilet
- 250 gr champignons
- 8 eetl ketjap
- 8 eetl azijn
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl sambal manis
- 1 tl sambal brandal
- 2 uien
- 8 eetl tomatenketchup
- 2 eetl olie
- 2 eetl pindakaas
- Scheutje room
- 1 zakje nasikruiden
-
Bereiding:- Snijd het vlees in kleine stukjes
- Roer de tomatenketchup, ketjap, azijn en alle sambal door elkaar
- Voeg de nasikruiden toe
- Laat dit afgedekt 6 uur marineren in de koelkast
- Snijd de uien klein
- Verhit de olie en fruit de uien
- Voeg het vleesmengsel toe
- Bak dit al omscheppend bruin
- Zet de warmtebron lager en laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer een half uur sudderen
- Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen
- Roer voor het opdienen de pindakaas en de room erdoor