Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • 1 koolraap (± 700 gr)
    • Zout
    • 1/2 potje verse bieslook
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 2 eetlepels kruidenboter
    • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml)
    • Versgemalen peper
    • 100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar
    • Knip intussen de bieslook fijn
    • Snij de champignons in vieren
    • Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ± 5 minuten tot al het vocht is verdampt
    • Maal er peper boven
    • Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn
    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    • Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal
    • Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren
    • Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over