Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- 1 koolraap (± 700 gr)
- Zout
- 1/2 potje verse bieslook
- 250 gr kastanjechampignons
- 2 eetlepels kruidenboter
- 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml)
- Versgemalen peper
- 100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar
- Knip intussen de bieslook fijn
- Snij de champignons in vieren
- Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ± 5 minuten tot al het vocht is verdampt
- Maal er peper boven
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal
- Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren
- Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over