• Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • Zout naar smaak
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 150 gr (licht)bruine basterdsuiker
    • 75 gr boter
    • 4 eetlepels melk
    • (50 gr ontvliesde amandelen)


  • Bereiding:

    • Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein
    • Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg
    • Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140- 150°C)
    • De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden
    • Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken