• Ingrediënten

    • 450 gr bloem
    • 350 gr roomboter
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 4 eetlepels speculaaskruiden
    • Zout


  • Bereiding:

    • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar
    • Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer
      die goed door het deegmengsel
    • Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen
      deegresten meer achterlaat
    • Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en
      laat het 1 uur rusten
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Zet het ‘uitgeruste’ deeg in de oven en laat het daar ± 35
      minuten staan
    • Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een
      taartrooster om de koek koud te laten worden