aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 g gehakte biefstuk(jes)

    • 1 ui

    • Zout

    • Peper uit de molen

    • 1 eetlepel paprikapoeder

    • 4 eetlepels peterselie

    • 2 eetlepels bieslook

    • 1 ei

    • 2 eetlepels bloem

    • Olie

    • 4 plakjes bacon

    • 1 grote ui

    • 4 vloerkadetjes

    • 4 blaadjes krulsla

    • 1 vleestomaat

    • Salsa-ketchup

    • Zaanse mosterd

    • 4 plakjes Hollandse kruidenkaas


  • Bereiding:


    • De gehakte biefstuk(jes) in een diep bord uit elkaar halen en vermengen met de heel fijngehakte ui, 1 theelepel zout, een flinke draai peper, paprikapoeder, peterselie, bieslook, ei en
      bloem

    • Hiervan 4 ronde ballen vormen en deze tussen 2 planken platduwen

    • Eventueel mooi rond bijsnijden of een uitsteekvorm gebruiken

    • De grill inschakelen

    • De hamburgers met olie inkwasten en op het rooster onder de grill aan beide kanten 6 minuten roosteren

    • Ondertussen in een licht ingevette koekepan de plakjes bacon uitbakken

    • De ui pellen, in schijven snijden en 4 uischijven om en om bakken

    • De kadetjes opensnijden en de snijvlakken op het ovenrooster goudbruin bakken

    • De vleestomaat in plakken snijden

    • De brood-bodempjes op borden leggen

    • en bedekken met een blaadje krulsla, een plak tomaat, een flinke scheut

    • Salsa-ketchup, een schijf ui (uitgedrukt tot ringen), een hamburger, een plakje kruidenkaas en een plakje bacon

    • Daarop een flinke schep mosterd en lekker veel bieslook

    • Het broodkapje erbij leggen