aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 g gehakte biefstuk(jes) -
1 ui -
Zout -
Peper uit de molen -
1 eetlepel paprikapoeder -
4 eetlepels peterselie -
2 eetlepels bieslook -
1 ei -
2 eetlepels bloem -
Olie -
4 plakjes bacon -
1 grote ui -
4 vloerkadetjes -
4 blaadjes krulsla -
1 vleestomaat -
Salsa-ketchup -
Zaanse mosterd -
4 plakjes Hollandse kruidenkaas
-
-
Bereiding:-
De gehakte biefstuk(jes) in een diep bord uit elkaar halen en vermengen met de heel fijngehakte ui, 1 theelepel zout, een flinke draai peper, paprikapoeder, peterselie, bieslook, ei en
bloem -
Hiervan 4 ronde ballen vormen en deze tussen 2 planken platduwen -
Eventueel mooi rond bijsnijden of een uitsteekvorm gebruiken -
De grill inschakelen -
De hamburgers met olie inkwasten en op het rooster onder de grill aan beide kanten 6 minuten roosteren -
Ondertussen in een licht ingevette koekepan de plakjes bacon uitbakken -
De ui pellen, in schijven snijden en 4 uischijven om en om bakken -
De kadetjes opensnijden en de snijvlakken op het ovenrooster goudbruin bakken -
De vleestomaat in plakken snijden -
De brood-bodempjes op borden leggen -
en bedekken met een blaadje krulsla, een plak tomaat, een flinke scheut -
Salsa-ketchup, een schijf ui (uitgedrukt tot ringen), een hamburger, een plakje kruidenkaas en een plakje bacon -
Daarop een flinke schep mosterd en lekker veel bieslook -
Het broodkapje erbij leggen
-