Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes
    • 1 zakje santen (30 gr)
    • 1 eetlepel milde currypasta
    • 1 limoen
    • 1 mango in plakken
    • 1 ontvelde tomaat zonder zaadjes
    • 3 eetlepels muntblaadjes
    • 1 eetlepel fijngehakte koriander
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • Hot peppersauce
    • 1 komkommer
    • 2 eetlepels roerbakolie
    • (1 limoen voor de garnering)


  • Bereiding:

    • Roer de santen en de currypasta met 1 dl heet water tot een marinade en marineer de
      stukjes Quorn hierin ± 15 minuten
    • Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit
    • Snijd de mango en de tomaat in stukjes
    • Hak 1 eetlepel muntblaadjes fijn
    • Schep de mango, de tomaat, de geraspte limoenschil, de munt, de korianderen 1 eetlepel
      limoensap in een kom door elkaar en breng de salsa op smaak met zout, peper en hot
      peppersauce
    • Laat de salsa minstens een kwartier staan
    • Schaaf van de komkommer in de lengte 12 mooie repen en dep ze met keukenpapier
      droog
    • Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn rondom knapperig bruin
    • Steek aan 12 satéstokjes steeds 3-4 stukjes Quorn en blaadjes munt met een reep
      komkommer golvend ertussen
    • Leg op 4 borden elk 3 spiesjes en schep er een flinke lepel salsa naast
    • Strooi desgewenst wat geraspte limoenschil over het gerecht