Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes
- 1 zakje santen (30 gr)
- 1 eetlepel milde currypasta
- 1 limoen
- 1 mango in plakken
- 1 ontvelde tomaat zonder zaadjes
- 3 eetlepels muntblaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- Zout
- Versgemalen peper
- Hot peppersauce
- 1 komkommer
- 2 eetlepels roerbakolie
- (1 limoen voor de garnering)
-
Bereiding:- Roer de santen en de currypasta met 1 dl heet water tot een marinade en marineer de
stukjes Quorn hierin ± 15 minuten - Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit
- Snijd de mango en de tomaat in stukjes
- Hak 1 eetlepel muntblaadjes fijn
- Schep de mango, de tomaat, de geraspte limoenschil, de munt, de korianderen 1 eetlepel
limoensap in een kom door elkaar en breng de salsa op smaak met zout, peper en hot
peppersauce - Laat de salsa minstens een kwartier staan
- Schaaf van de komkommer in de lengte 12 mooie repen en dep ze met keukenpapier
droog - Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn rondom knapperig bruin
- Steek aan 12 satéstokjes steeds 3-4 stukjes Quorn en blaadjes munt met een reep
komkommer golvend ertussen - Leg op 4 borden elk 3 spiesjes en schep er een flinke lepel salsa naast
- Strooi desgewenst wat geraspte limoenschil over het gerecht
- Roer de santen en de currypasta met 1 dl heet water tot een marinade en marineer de