aantal personen: 6


  • Ingrediënten:


    • 450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm

    • 6 koppen water

    • 4 vleesbouillonblokjes

    • 1 gesnipperde ui

    • 1/4 theelepel zout

    • Versgemalen zwarte peper

    • 1 kop pindakaas

    • 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)

    • 4 rode paprika’s uit blik (in repen gesneden)

  • Bereiding:


    • Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook

    • Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is

    • Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost

    • Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend

    • Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen

    • Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk