aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm -
6 koppen water -
4 vleesbouillonblokjes -
1 gesnipperde ui -
1/4 theelepel zout -
Versgemalen zwarte peper -
1 kop pindakaas -
1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt) -
4 rode paprika’s uit blik (in repen gesneden)
-
-
Bereiding:-
Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook -
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is -
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost -
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend -
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen -
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk
-