Aantal personen: 6
- Ingrediënten
- 450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
- 6 koppen water
- 4 vleesbouillonblokjes
- 1 gesnipperde ui
- 1/4 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 kop pindakaas
- 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
- 4 rode paprika’s uit blik (in repen gesneden)
- Bereiding:
- Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan
en breng het aan de kook - Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is
- Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf
roeren tot de pindakaas is opgelost - Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend
- Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen
- Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep
onmiddellijk
- Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan