Aantal personen: 6

  • Ingrediënten
    • 450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
    • 6 koppen water
    • 4 vleesbouillonblokjes
    • 1 gesnipperde ui
    • 1/4 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 kop pindakaas
    • 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
    • 4 rode paprika’s uit blik (in repen gesneden)

  • Bereiding:
    • Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan
      en breng het aan de kook
    • Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is
    • Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf
      roeren tot de pindakaas is opgelost
    • Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend
    • Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen
    • Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep
      onmiddellijk