Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 soepkip
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 stengel prei
- 250 gr linzen
- 1 dl Room
- 2 Eierdooier
- Peterselie
- Peperkorrels
- 1 stukje foelie
- Zout
-
Bereiding:- Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook.
- Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesneden peterselie bij de kip
- Laat enkele uren trekken tot de kip gaar is
- Zeef de bouillon
- Zet de linzen 12 uur van te voren in de week, doe ze dan in de bouillon en kook ze daarin langzaam gaar
- Wrijf hierna alles door een fijne zeef en breng de soep op smaak
- Neem de soep van het vuur en roer er de room en de eierdooiers voorzichtig door
- Bestrooi de soep met peterselie en serveer haar met het gesneden kippenvlees