Crème Chantilly (roomsoep met linzenpuree)

recept Crème Chantilly (roomsoep met linzenpuree)



Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 soepkip
    • 1 wortel
    • 1 ui
    • 1 stengel prei
    • 250 gr linzen
    • 1 dl Room
    • 2 Eierdooier
    • Peterselie
    • Peperkorrels
    • 1 stukje foelie
    • Zout


  • Bereiding:

    • Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook.
    • Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesneden peterselie bij de kip
    • Laat enkele uren trekken tot de kip gaar is
    • Zeef de bouillon
    • Zet de linzen 12 uur van te voren in de week, doe ze dan in de bouillon en kook ze daarin langzaam gaar
    • Wrijf hierna alles door een fijne zeef en breng de soep op smaak
    • Neem de soep van het vuur en roer er de room en de eierdooiers voorzichtig door
    • Bestrooi de soep met peterselie en serveer haar met het gesneden kippenvlees