Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr aardappelen
    • Zout
    • 1 grote ui
    • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
    • 1 rode en 1 gele paprika
    • 200 gr chorizo aan een stuk
    • 25 gr boter
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 2 theelepels bouillonpoeder
    • 100 gr geraspte oude kaas
    • 1/2 dl melk
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
    • Pel en snipper de ui
    • Snijd de courgette, de paprika’s en de chorizo in stukjes
    • Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn
    • Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan
    • Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten
    • Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel
    • Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken
    • Schep de stukjes paprika en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door
    • Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper