Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr aardappelen
- Zout
- 1 grote ui
- 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gr chorizo aan een stuk
- 25 gr boter
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 100 gr geraspte oude kaas
- 1/2 dl melk
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar
- Pel en snipper de ui
- Snijd de courgette, de paprika’s en de chorizo in stukjes
- Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan
- Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten
- Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel
- Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken
- Schep de stukjes paprika en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door
- Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper