aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 50 gr rijst

    • 1 liter kippebouillon

    • 2 grofgeraspte courgettes

    • Zout

    • Peper

    • 1 eidooier

    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Bereiding:


    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten

    • Voeg de rijst toe en bak deze even mee

    • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken

    • Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is

    • Maak de soep op smaak met wat zout en peper

    • Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door

    • Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie