aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1 uitgeperst teentje knoflook -
50 gr rijst -
1 liter kippebouillon -
2 grofgeraspte courgettes -
Zout -
Peper -
1 eidooier -
40 gr geraspte Parmezaanse kaas -
2 eetlepels fijngehakte peterselie
-
-
Bereiding:-
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten -
Voeg de rijst toe en bak deze even mee -
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken -
Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is -
Maak de soep op smaak met wat zout en peper -
Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door -
Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie
-