Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 gr kaas
- 1 courgette
- 200 gr gehakt
- 300 gr tomaten
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/4 liter crème fraîche
- Zout
- Peper
- Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Snijd de kaas in blokjes
- Snijd de courgette in plakjes van ± 1/2 cm dik
- Snijd de tomaten in partjes en de ui grof
- Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, de courgette en het gehakt hierin ± 10 minuten en pers er de knoflook bij
- Doe dit mengsel in een ovenschaal en roer er de partjes tomaat, de tomatenpuree, 150 gr kaas en de crème fraîche door
- Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe
- Zet de ovenschaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 20 minuten gaar worden
- Strooi na ± 15 minuten de overgebleven 50 gr kaas over de schotel en laat die in de laatste 5 minuten goudbruin worden
- Lekker bij rijst met dadels