aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 courgettes (ongeveer 600 gr)
    • 150 gr tonijn uit blik
    • 1 teentje fijngehakte knoflook
    • 50 gr gemalen gruyerekaas
    • 1 el gehakte peterselie
    • 2 el room
    • 1 ei
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • Boter
    • 2 el paneermeel

  • Bereiding:

    • Was de courgettes, verwijder de twee uiteinden en halveer de ongeschilde vrucht
      in de lengte
    • Haal er met een lepel het vruchtvlees uit
    • Hak en bewaar het
    • Plet de tonijn en doe hem samen met het courgettevlees, de knoflook, de kaas,
      de peterselie, de room en het ei in een kom en meng alles goed door elkaar
    • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
    • Vul er dan de uitgeholde courgettes mee op
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Strijk een ovenschotel in met boter
    • Plaats hierop de gevulde courgettes, bestrooi ze met het paneermeel en leg hier
      en daar een nootje boter
    • Giet een scheutje water in de ovenschotel en zet ongeveer 45 minuten in de oven
    • Deze schotel kan koud of warm gegeten worden
    • Lekker met gekookte rijst