aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 courgettes (ongeveer 600 gr)
- 150 gr tonijn uit blik
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 50 gr gemalen gruyerekaas
- 1 el gehakte peterselie
- 2 el room
- 1 ei
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Boter
- 2 el paneermeel
-
Bereiding:
- Was de courgettes, verwijder de twee uiteinden en halveer de ongeschilde vrucht
in de lengte - Haal er met een lepel het vruchtvlees uit
- Hak en bewaar het
- Plet de tonijn en doe hem samen met het courgettevlees, de knoflook, de kaas,
de peterselie, de room en het ei in een kom en meng alles goed door elkaar - Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Vul er dan de uitgeholde courgettes mee op
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Strijk een ovenschotel in met boter
- Plaats hierop de gevulde courgettes, bestrooi ze met het paneermeel en leg hier
en daar een nootje boter - Giet een scheutje water in de ovenschotel en zet ongeveer 45 minuten in de oven
- Deze schotel kan koud of warm gegeten worden
- Lekker met gekookte rijst
- Was de courgettes, verwijder de twee uiteinden en halveer de ongeschilde vrucht