-
Ingrediënten- 600 gram courgette
- 4 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels room
- 2 eetlepels gehakte munt
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte kervel
- 1 knoflookteen, geperst
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 150 ° C
- Was de courgettes maar schil ze niet, rasp ze op de grove rasp van de
keukenmachine, doe het vruchtvlees over in een vergiet, strooi er zout over
en laat 30 minuten staan - Druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin courgette en knoflook op
laag vuur ± 5 minuten - Klop de eieren los met room, voeg de kruiden toe en vervolgens de courgette,
breng op smaak met peper en zout - Doe over in een ingevette cakevorm, dek af met bakpapier en zet 45 minuten
in de voorverwarmde oven - Laat enigszins afkoelen en keer de terrine, snijd hem in plakken
- Kan lauwwarm of koud worden gegeten