• Ingredi├źnten

    • 2 courgettes
    • De schil van 1 citroen, geraspt
    • 2 sjalotjes, in dunne plakjes
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 2 deciliter room
    • 2 deciliter groentebouillon
    • 2 eetlepels rode wijn
    • 2 takjes verse tijm
    • witte peper uit de molen
    • zout
    • olijfolie


  • Bereiding:

    • Schil de courgettes, snijd ze in de lengte in 4 en de repen in blokjes van 2-3 centimeter
    • Laat ze op heel laag vuur sudderen in de pan met het deksel erop, samen met de sjalot, de knoflook, een beetje zout, de wijn, de bouillon, en de helft van de citroenrasp
    • Af en toe roeren
    • Na ┬▒ 30 minuten, wanneer de courgettebrokjes zacht zijn, het geheel pureren
    • Verwarm de room met de courgettepuree en de tijm
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Strooi bij het opdienen de rest van de citroenrasp over de soep, en een paar druppels olijfolie