aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 300 gr. zalmfilet
- 4 st scampi
- 4 st jacobsschelp
- 200 gr lamsoren
- Verse tijm
- Verse basilcum
- 1 eetlepel frambozen azijn
- 1,5 dl balsamico azijn
- 100 gr. boter
- 225 gr bloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- 7 draadjes saffraan
- 1 mp koenjit
- 4 el heet water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
-
Bereiding:- Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken
- Dit met de overige ingredienten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat
- Minstens 1 uur laten rusten
- Uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden
- De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum
- Voor de saus de 2 azijnen inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper
- De lamsoren wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar koken)
- De zalm, scampi’s en St.Jacobsschelpen kruiden en even bakken in een Tefalpan met een drupje olie
- De saus op het bord gieten en de overige ingrediënten netjes rangschikken