aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 300 gr. zalmfilet
    • 4 st scampi
    • 4 st jacobsschelp
    • 200 gr lamsoren
    • Verse tijm
    • Verse basilcum
    • 1 eetlepel frambozen azijn
    • 1,5 dl balsamico azijn
    • 100 gr. boter
    • 225 gr bloem
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ei
    • 7 draadjes saffraan
    • 1 mp koenjit
    • 4 el heet water
    • Zout naar smaak
    • Peper naar smaak


  • Bereiding:

    • Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken
    • Dit met de overige ingredienten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat
    • Minstens 1 uur laten rusten
    • Uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden
    • De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum
    • Voor de saus de 2 azijnen inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper
    • De lamsoren wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar koken)
    • De zalm, scampi’s en St.Jacobsschelpen kruiden en even bakken in een Tefalpan met een drupje olie
    • De saus op het bord gieten en de overige ingrediĆ«nten netjes rangschikken