aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 st. venkel
    • 1 st sinaasappel
    • 100 gr. gerookte kipfilet
    • 2 el mayonaise
    • 2 el yoghurt
    • 1 eetlepel witte vermouth
    • 10 gr dragon
    • 30 gr lolo bianco
    • 2 el pistache nootjes
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met kokend water
    • Laat ze afkoelen
    • Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
    • Vang hierbij het uitlopende sap op
    • Houd 4 partjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes
    • Snijd van de kipfilet 4 mooie kleine plakjes en snijd de rest in stukjes
    • Roer het sinaasappelsap, de mayonaise, yoghurt en Vermouth tot een sausje
    • Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper
    • Schep de venkel, sinaasappelstukjes en kipstukjes door de helft van de saus
    • Was de lollo biondo en sla de blaadjes goed uit
    • Leg de blaadjes in 2 coupes en schep de cocktail erop
    • Garneer met plakjes kip en sinaasappel
    • Schep de rest van het sausje erover en bestrooi met gehakte pistachenootjes