aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 st. venkel
- 1 st sinaasappel
- 100 gr. gerookte kipfilet
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 eetlepel witte vermouth
- 10 gr dragon
- 30 gr lolo bianco
- 2 el pistache nootjes
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met kokend water
- Laat ze afkoelen
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
- Vang hierbij het uitlopende sap op
- Houd 4 partjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes
- Snijd van de kipfilet 4 mooie kleine plakjes en snijd de rest in stukjes
- Roer het sinaasappelsap, de mayonaise, yoghurt en Vermouth tot een sausje
- Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper
- Schep de venkel, sinaasappelstukjes en kipstukjes door de helft van de saus
- Was de lollo biondo en sla de blaadjes goed uit
- Leg de blaadjes in 2 coupes en schep de cocktail erop
- Garneer met plakjes kip en sinaasappel
- Schep de rest van het sausje erover en bestrooi met gehakte pistachenootjes