aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
3 appels, geschild, klokhuis uitgeboord -
2 flessen ( 7 1/2 dl) droge cider -
3 kruidnagels -
Stukje foelie -
Versgeraspte nootmuskaat -
1 citroen in plakjes -
2 sinaasappels in plakken -
3 eetlepels donkere basterdsuiker -
Extra nodig: een ingevette ovenschaal
-
-
Bereiding:-
De oven voorverwarmen op 180° -
De appels halveren en met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen -
De appels in het midden van de oven in 20 minuten gaar laten worden -
1 Fles cider met de kruidnagels, foelie, nootmuskaat, citroen en sinaasappel langzaam aan de kook brengen en ± 10 minuten laten trekken -
2 Eetlepels suiker erin oplossen en 1 fles cider erbij schenken -
De cider verwarmen, maar niet koken -
De cider in 6 grote glazen coupes schenken -
In elk glas 1/2 appel leggen met de bolle kant naar boven -
De appels bestrooien met 1 eetlepel suiker
-