aantal personen: 6


  • Ingrediënten:


    • 3 appels, geschild, klokhuis uitgeboord

    • 2 flessen ( 7 1/2 dl) droge cider

    • 3 kruidnagels

    • Stukje foelie

    • Versgeraspte nootmuskaat

    • 1 citroen in plakjes

    • 2 sinaasappels in plakken

    • 3 eetlepels donkere basterdsuiker

    • Extra nodig: een ingevette ovenschaal


  • Bereiding:


    • De oven voorverwarmen op 180°

    • De appels halveren en met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen

    • De appels in het midden van de oven in 20 minuten gaar laten worden

    • 1 Fles cider met de kruidnagels, foelie, nootmuskaat, citroen en sinaasappel langzaam aan de kook brengen en ± 10 minuten laten trekken

    • 2 Eetlepels suiker erin oplossen en 1 fles cider erbij schenken

    • De cider verwarmen, maar niet koken

    • De cider in 6 grote glazen coupes schenken

    • In elk glas 1/2 appel leggen met de bolle kant naar boven

    • De appels bestrooien met 1 eetlepel suiker