• IngrediĆ«nten en bereiding:


    • Fruit

    • witte basterdsuiker

    • rum met 54% alcohol

    • extra nodig: 1 rumpot van 4 liter


      Mei:


    • Rumpot met heet water met soda afwassen. Goed naspoelen met heet water en

    • laten uitdruipen. 250 g aardbeien schoonmaken. In rumpot doen. 175 g

    • basterdsuiker erover strooien en 1 liter rum erop schenken. Schoteltje op

    • de aardbeien leggen zodat ze niet kunnen gaan drijven. Deksel op pot

    • leggen. Op koele donkere plaats bewaren.


      Juni:


    • 250 g kleine kruisbessen wassen en toevoegen. 500 g kersen wassen,

    • steeltjes eraf halen en eventueel ontpitten. Op kruisbessen leggen. 300 g

    • witte basterdsuiker erover strooien en 1/2 liter rum toevoegen.


      Juli:


    • Perziken en abrikozen ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden. Schoon

    • fruit wegen. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.


      Augustus:


    • Pruimen en nectarines wassen, halveren en ontpitten. Schoon fruit wegen.

    • Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.


      September:


    • Papaja’s schillen, halveren, zaadjes eruit scheppen. Vruchtvlees in

    • stukjes snijden. Peren schillen, klokhuis eruit halen en in repen

    • snijden. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.


      Oktober:


    • Ananas en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Per 150 g fruit 75 g

    • suiker en 1.5 dl rum toevoegen.

    • Als de pot vol is moet hij nog minstens 6 weken blijven staan