-
Ingrediënten en bereiding:-
Fruit -
witte basterdsuiker -
rum met 54% alcohol -
extra nodig: 1 rumpot van 4 liter
Mei:
-
Rumpot met heet water met soda afwassen. Goed naspoelen met heet water en -
laten uitdruipen. 250 g aardbeien schoonmaken. In rumpot doen. 175 g -
basterdsuiker erover strooien en 1 liter rum erop schenken. Schoteltje op -
de aardbeien leggen zodat ze niet kunnen gaan drijven. Deksel op pot -
leggen. Op koele donkere plaats bewaren.
Juni:
-
250 g kleine kruisbessen wassen en toevoegen. 500 g kersen wassen, -
steeltjes eraf halen en eventueel ontpitten. Op kruisbessen leggen. 300 g -
witte basterdsuiker erover strooien en 1/2 liter rum toevoegen.
Juli:
-
Perziken en abrikozen ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden. Schoon -
fruit wegen. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.
Augustus:
-
Pruimen en nectarines wassen, halveren en ontpitten. Schoon fruit wegen. -
Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.
September:
-
Papaja’s schillen, halveren, zaadjes eruit scheppen. Vruchtvlees in -
stukjes snijden. Peren schillen, klokhuis eruit halen en in repen -
snijden. Per 150 g fruit 75 g suiker en 1.5 dl rum toevoegen.
Oktober:
-
Ananas en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Per 150 g fruit 75 g -
suiker en 1.5 dl rum toevoegen. -
Als de pot vol is moet hij nog minstens 6 weken blijven staan
-