aantal personen: 12


  • IngrediĆ«nten:


    • 1/2 l water

    • Het sap en de schil van 1 sinaasappel

    • Het sap en de schil van 1 citroen

    • 1 dl suikersiroop (sucre de canne)

    • 1 fles rode jonge fruitige wijn (bv. beaujolais)

    • 12 krieken

    • 12 aardbeien

    • 12 braambessen

    • 200 gr frambozen

    • 150 gr rode bessen

    • 150 gr zwarte bessen

  • Bereiding:


    • Laat het water, de citroen- en de sinaasappelschil, samen met de suikersiroop en het citroen- en sinaasappelsap, even opkoken en laat dan afkoelen

    • Doe er de rode wijn bij en laat verder koelen in de koelkast

    • Haal de pitten uit de krieken, snijd de aardbeien in vier en meng ze met het overige fruit

    • Zeef er het rode wijn mengsel over en serveer in bowlglaasjes