• IngrediĆ«nten:


    • 1 el dessertrijst

    • 1 zakje vanillesuiker

    • 4 baby-ananasjes

    • 6 ijsblokjes

    • 8 cl witte armagnac

    • 6 lampioenkersjes

    • Zout

  • Bereiding:


    • Kook de dessertrijst, samen met de vanillesuiker, in 5 dl lichtgezouten water

    • Laat de rijst ca. 30 minuten op een zacht vuurtje koken

    • Giet het rijstwater door een zeef, vang het vocht op en laat dit afkoelen

    • Schil de ananasjes en snijd ze in stukjes

    • Plaats 6 champagnecoupes gedurende enkele minuten in de diepvriezer

    • Wikkel de ijsblokjes in een doek en klop ze, met behulp van een houten kamer, tot schilfers

    • Doe de ananasstukjes, de armagnac, het rijstwater en de ijsschilfers in een bekermixer en mix alles fijn

    • Giet de coctail vervolgens door een zeef en vul de gekoelde glazen

    • Plooi de schutblaadjes van de lampionkersjes achterover en versier er de glazen mee