-
Ingrediënten:-
1 el dessertrijst -
1 zakje vanillesuiker -
4 baby-ananasjes -
6 ijsblokjes -
8 cl witte armagnac -
6 lampioenkersjes -
Zout
-
-
Bereiding:-
Kook de dessertrijst, samen met de vanillesuiker, in 5 dl lichtgezouten water -
Laat de rijst ca. 30 minuten op een zacht vuurtje koken -
Giet het rijstwater door een zeef, vang het vocht op en laat dit afkoelen -
Schil de ananasjes en snijd ze in stukjes -
Plaats 6 champagnecoupes gedurende enkele minuten in de diepvriezer -
Wikkel de ijsblokjes in een doek en klop ze, met behulp van een houten kamer, tot schilfers -
Doe de ananasstukjes, de armagnac, het rijstwater en de ijsschilfers in een bekermixer en mix alles fijn -
Giet de coctail vervolgens door een zeef en vul de gekoelde glazen -
Plooi de schutblaadjes van de lampionkersjes achterover en versier er de glazen mee
-