aantal personen: 2 + 2
-
Ingrediënten:-
Pompelmoesje met tic -
6 cl gin -
6 cl cointreau (triple sec) -
1 el kummelzaad -
2 roze of rode pompelmoezen -
2 el kristalsuiker -
2 takjes munt -
Pompelmoesje zonder tic -
6 cl witte vloeibare suikersiroop -
2 roze of rode pompelmoezen -
2 takjes munt
-
-
Bereiding:-
De dag voordien (12u): -
Meng de gin met de cointreau en het kummelzaad en laat ongeveer 12 uur in een gesloten fles of bokaal trekken in de koelkast -
De dag zelf: -
Zeef het gin-cointreau mengsel -
Halveer de pompelmoezen -
Snijd er 1 schijf af als garnituur -
Draai met de rand van de glazen op een halve pompelmoes en druk ze vervolgens in de suiker -
Pers de pompelmoezen -
Verfris de munttakjes en steek er 1 in elke champagneflute -
Meng de helft van het pompelmoessap met de gezeefde alcohol en de helft met de suikersiroop Verdeel over 4 glazen en steek op de rand een spietje pompelmoes
-