aantal personen: 2 + 2


  • IngrediĆ«nten:


    • Pompelmoesje met tic

    • 6 cl gin

    • 6 cl cointreau (triple sec)

    • 1 el kummelzaad

    • 2 roze of rode pompelmoezen

    • 2 el kristalsuiker

    • 2 takjes munt

    • Pompelmoesje zonder tic

    • 6 cl witte vloeibare suikersiroop

    • 2 roze of rode pompelmoezen

    • 2 takjes munt

  • Bereiding:


    • De dag voordien (12u):

    • Meng de gin met de cointreau en het kummelzaad en laat ongeveer 12 uur in een gesloten fles of bokaal trekken in de koelkast

    • De dag zelf:

    • Zeef het gin-cointreau mengsel

    • Halveer de pompelmoezen

    • Snijd er 1 schijf af als garnituur

    • Draai met de rand van de glazen op een halve pompelmoes en druk ze vervolgens in de suiker

    • Pers de pompelmoezen

    • Verfris de munttakjes en steek er 1 in elke champagneflute

    • Meng de helft van het pompelmoessap met de gezeefde alcohol en de helft met de suikersiroop Verdeel over 4 glazen en steek op de rand een spietje pompelmoes