aantal personen: ??
-
Ingrediënten:-
4,8 dl water -
3,2 dl graanalcohol -
0,6 dl oploskoffie en 3,2 dl water -
2 theelepels oploskoffie -
1,8 dl brandy -
3 1/2 kop kristalsuiker -
1/4 theelepel chocoladextraxt -
1 in tweeën gesplitste vanilleboon -
1 druppel rode voedingskleurstof
-
-
Bereiding:-
Verhit het water, voeg de koffie toe en roer tot die is j opgelost -
Voeg de suiker en de vanilleboon toe en roer goed door elkaar -
Breng al roerend aan de kook -
Zet het vuur onmiddellijk laag, zodat de vloeistof 1 minuut blijft sudderen -
Haal van het vuur en laat afkoelen tot de vloeistof lauw is -
Giet 4,8 dl water en de alcohol en brandy in een grote fles -
Voeg het koffiemengsel en het chocolade-extract toe -
Meng goed -
Doe een stop op de fles en bewaar 3 weken op een koele, donkere plaats -
Zeef de vloeistof door een doek en herhaal dit proces tot de gewenste helderheid is bereikt -
Doe dan de kleurstof erbij -
Doe de drank in een fles, zet de stop erop en laat 1 tot 3 maanden verder rijpen
-