aantal personen: ??


  • Ingredi├źnten:


    • 4,8 dl water

    • 3,2 dl graanalcohol

    • 0,6 dl oploskoffie en 3,2 dl water

    • 2 theelepels oploskoffie

    • 1,8 dl brandy

    • 3 1/2 kop kristalsuiker

    • 1/4 theelepel chocoladextraxt

    • 1 in twee├źn gesplitste vanilleboon

    • 1 druppel rode voedingskleurstof


  • Bereiding:


    • Verhit het water, voeg de koffie toe en roer tot die is j opgelost

    • Voeg de suiker en de vanilleboon toe en roer goed door elkaar

    • Breng al roerend aan de kook

    • Zet het vuur onmiddellijk laag, zodat de vloeistof 1 minuut blijft sudderen

    • Haal van het vuur en laat afkoelen tot de vloeistof lauw is

    • Giet 4,8 dl water en de alcohol en brandy in een grote fles

    • Voeg het koffiemengsel en het chocolade-extract toe

    • Meng goed

    • Doe een stop op de fles en bewaar 3 weken op een koele, donkere plaats

    • Zeef de vloeistof door een doek en herhaal dit proces tot de gewenste helderheid is bereikt

    • Doe dan de kleurstof erbij

    • Doe de drank in een fles, zet de stop erop en laat 1 tot 3 maanden verder rijpen