J
Recepten cocktails – Cocktail recept voor – onge jenevercoctail
aantal personen: 8
-
Ingrediƫnten:-
150 g kristalsuiker -
8 frambozen (vers of diepvries) -
4 dl mineraalwater -
2 citroenen -
4 dl jenever -
8 munttakjes
-
-
Bereiding:-
Draai de rand van 8 champagneglazen even op een halve citroen en duw vervolgens in de suiker op een bordje -
Leg in elk glas een framboos en overgiet met een bodempje water -
Plaats de glazen gedurende 2 uur in de diepvriezer -
Verwarm het mineraalwater en los er de suiker in op -
Laat de suikersiroop afkoelen -
Was 1 citroen grondig, schil hem fijn, snijd de schil in reepjes of gebruik een canneleermesje -
Pers de citroenen en zeef het sap -
Meng met de jenever en de suikersiroop -
Laat goed afkoelen en schenk in de glazen -
Versier met een muntblaadje en een reepje citroenschil
-