aantal personen: 8
-
Ingrediënten:-
9 kaneelstokjes -
8 kruidnagels -
2 eetlepels sinaasappelsap -
2 eetlepels citroensap -
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil -
1 eetlepel geraspte citroenschil -
20 g donkere basterdsuiker -
2 dl Hennesy cognac -
6 dl sterke koffie -
4 eetlepels sinaasappellikeur -
1 1/4 dl slagroom -
1 zakje vanillesuiker -
Mespunt gemalen kaneel
-
-
Bereiding:-
1 Kaneelstokje, de kruidnagels, het sinaasappel- en citroensap, de sinaasappel- en citroenschil en de suiker verwarmen, 5 minuten zachtjes laten koken en 1 dl cognac toevoegen -
Flamberen met de andere helft van de cognac (afzuigkap uitzetten!!!! – 1 dl cognac verwarmen, aansteken en in de pan schenken) -
Terwijl de vlammen doven de koffie en de sinaasappellikeur erbij schenken -
De pan van het vuur nemen -
De slagroom stijfkloppen met de vanillesuiker en kaneel -
De koffie door een zeefje in de glazen schenken, garneren met de slagroom, bestuiven met kaneel en in elk glas een kaneelstokje steken
-