aantal personen: 8


  • IngrediĆ«nten:


    • 9 kaneelstokjes

    • 8 kruidnagels

    • 2 eetlepels sinaasappelsap

    • 2 eetlepels citroensap

    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

    • 1 eetlepel geraspte citroenschil

    • 20 g donkere basterdsuiker

    • 2 dl Hennesy cognac

    • 6 dl sterke koffie

    • 4 eetlepels sinaasappellikeur

    • 1 1/4 dl slagroom

    • 1 zakje vanillesuiker

    • Mespunt gemalen kaneel


  • Bereiding:


    • 1 Kaneelstokje, de kruidnagels, het sinaasappel- en citroensap, de sinaasappel- en citroenschil en de suiker verwarmen, 5 minuten zachtjes laten koken en 1 dl cognac toevoegen

    • Flamberen met de andere helft van de cognac (afzuigkap uitzetten!!!! – 1 dl cognac verwarmen, aansteken en in de pan schenken)

    • Terwijl de vlammen doven de koffie en de sinaasappellikeur erbij schenken

    • De pan van het vuur nemen

    • De slagroom stijfkloppen met de vanillesuiker en kaneel

    • De koffie door een zeefje in de glazen schenken, garneren met de slagroom, bestuiven met kaneel en in elk glas een kaneelstokje steken