aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 3 builtjes rozebottelthee

    • 3 builtjes muntthee

    • 2 kruidnagels

    • 6 suikerklontjes

    • 1/2 kaneelpijpje

    • 1 citroen

    • 1/2 l ijsblokjes


      Voor het garnituur:


    • 12 ramboetans of lychees

    • 3 kiwi’s

    • 8 ijsblokjes

    • 1 citroen

    • 8 kruidnagels

    • 4 muntblaadjes

  • Bereiding:


    • Giet 5 dl kokend water op de theebuiltjes en voeg er de kruidnagels, de suikerklontjes en het kaneelpijpje aan toe

    • Pers de citroen en voeg het sap bij de thee

    • Laat de thee goed trekken en giet hem vervolgens door een zeef

    • Voeg de ijsblokjes bij de thee en plaats hem in de koelkast tot hij afgekoeld is

    • Pel en ontpit de ramboetans

    • Pel de kiwi’s

    • Bewaar 4 ramboetans en 4 schijfjes kiwi om de glazen te versieren en snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes

    • Verdeel deze over 4 wijnglazen, voeg er 2 ijsblokjes aan toe en giet er de koude thee op

    • Snijd de citroen in 4 deeltjes en steek 2 kruidnagels in het citroenvlees

    • Steek er tenslotte het muntblaadje in en serveer dit apart bij de fruitthee, zodat iedereen de thee zelf op smaak kan brengen

    • Versier de glazen met een ramboetan en een schijfje kiwi