aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
3 builtjes rozebottelthee -
3 builtjes muntthee -
2 kruidnagels -
6 suikerklontjes -
1/2 kaneelpijpje -
1 citroen -
1/2 l ijsblokjes
Voor het garnituur: -
12 ramboetans of lychees -
3 kiwi’s -
8 ijsblokjes -
1 citroen -
8 kruidnagels -
4 muntblaadjes
-
-
Bereiding:-
Giet 5 dl kokend water op de theebuiltjes en voeg er de kruidnagels, de suikerklontjes en het kaneelpijpje aan toe -
Pers de citroen en voeg het sap bij de thee -
Laat de thee goed trekken en giet hem vervolgens door een zeef -
Voeg de ijsblokjes bij de thee en plaats hem in de koelkast tot hij afgekoeld is -
Pel en ontpit de ramboetans -
Pel de kiwi’s -
Bewaar 4 ramboetans en 4 schijfjes kiwi om de glazen te versieren en snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes -
Verdeel deze over 4 wijnglazen, voeg er 2 ijsblokjes aan toe en giet er de koude thee op -
Snijd de citroen in 4 deeltjes en steek 2 kruidnagels in het citroenvlees -
Steek er tenslotte het muntblaadje in en serveer dit apart bij de fruitthee, zodat iedereen de thee zelf op smaak kan brengen -
Versier de glazen met een ramboetan en een schijfje kiwi
-