aantal personen: 8
-
Ingrediënten:-
2 l koud water -
1/3 kop donkerbruine suiker -
15 gr fijngehakte pure chocolade -
2 hele kruidnagels -
1 in tweeën gebroken stokje pijpkaneel -
1 kop gemalen koffie -
1 theelepel vanille -
0,6 dl Brandy -
8 eetlepel koffielikeur
-
-
Bereiding:-
Verhit het water, de bruine suiker, chocolade, kruidnagels en kaneel in een pan -
Breng aan de kook en zet dan het vuur laag -
Laat 15 minuten sudderen -
Roer er de koffie door -
Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten staan -
Roer er de vanille door -
Zeef de koffie door 4 lagen kaasdoek -
Verhit de brandy, haal hem van het vuur, steek aan en giet hem over de koffie -
Giet de drank dan in kopjes -
Werk af met slagroom en 1 eetlepel likeur -
Serveer met een kaneelstokje
-