aantal personen: 8


  • Ingrediënten:


    • 2 l koud water

    • 1/3 kop donkerbruine suiker

    • 15 gr fijngehakte pure chocolade

    • 2 hele kruidnagels

    • 1 in tweeën gebroken stokje pijpkaneel

    • 1 kop gemalen koffie

    • 1 theelepel vanille

    • 0,6 dl Brandy

    • 8 eetlepel koffielikeur


  • Bereiding:


    • Verhit het water, de bruine suiker, chocolade, kruidnagels en kaneel in een pan

    • Breng aan de kook en zet dan het vuur laag

    • Laat 15 minuten sudderen

    • Roer er de koffie door

    • Haal van het vuur, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten staan

    • Roer er de vanille door

    • Zeef de koffie door 4 lagen kaasdoek

    • Verhit de brandy, haal hem van het vuur, steek aan en giet hem over de koffie

    • Giet de drank dan in kopjes

    • Werk af met slagroom en 1 eetlepel likeur

    • Serveer met een kaneelstokje