aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 el bruine suiker

    • 1 stokje kaneel

    • 5 hele kruidnagels

    • De schil van 1 citroen, in dunne reepjes

    • De schil van 1 sinaasappel, in dunne reepjes

    • 2 dunne schijfjes limoen

    • 1 dun schijfje sinaasappelemonge

    • 1.2 dl sinaasappellikeur

    • 0.6 dl brandy

    • 7.2 dl koffie

    • Krulletjes citroenschil

    • Krulletjes sinaasappelschil


  • Bereiding:


    • Doe suiker, kaneel, kruidnagel en citroen- en sinaasappelreepjes in een pannetje en verhit tot de suiker begint te smelten

    • Voeg de schijfjes citroen en sinaasappel toe, de likeur en de brande, en verwarm het geheel

    • Doe wat van de hete vloeistof in een metalen pollepel en steek aan

    • Voeg toe aan het mengsel in de pan, zodat die ook aangestoken wordt

    • Roer met de pollepel teneinde de smaken te vermengen

    • Als de vlammetjes gedoofd zijn, koffie toevoegen en verwarmen

    • In kopjes gieten, versieren met krulletjes citroen en/of sinaasappelschil