aantal personen: 10


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 sinaasappel

    • 1 citroen

    • 20 kruidnagels

    • 2 kaneelstokjes van 5 cm elk

    • 1 l vers gezette thee

    • 1 l rode wijn (of rood druivesap)

    • 200 g suiker


  • Bereiding:


    • Boen de sinaasappel en citroen goed af onder de warme kraan

    • Droog de vruchten en steek de kruidnagels erin

    • Leg de vruchten met de kaneelstokjes in een hoge en goed sluitende pan

    • Giet de thee en de wijn erbij

    • Zet de afgesloten pan op een zeer zacht vuur en laat de wijn 3 uur trekken

    • De wijn mag niet koken !

    • Haal de vruchten en de kaneelstokjes met een schuimspaan uit de wijn

    • Voeg de suiker toe en laat deze al roerende oplossen

    • Schep de hete bisschopwijn in stevige glazen