aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1.5 dl armagnac

    • 4 mini-ananasjes

    • 4 maraskijnkersen met steeltje


  • Bereiding:


    • Plaats de armagnac enkele uren in de diepvriezer

    • Snijd de groene bladeren van de ananassen en gebruik deze om de glazen te versieren

    • Schil de ananassen, verwijder het hartje en snijd het vruchtvlees in stukken

    • Mix alles fijn en wrijf de pulp vervolgens door een zeef

    • Verdeel de gekoelde amagnac over 4 hoge cocktailglazen en giet er vervolgens het ananassap over

    • Versier elk glas met een ananaskroontje, schuif er een rietje tussen en zet in het midden van elk kroontje een maraskijnkers


      Tip:


    • Deze cocktail wordt nog fijner als u in plaats van gewone armagnac de ‘Fine Blanche’ neemt, d.i. de kleurloze armagnac

    • U kunt hem vinden in een gespecialiseerde drankhandel