aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1/2 kg kleine aardbeien

    • 4 el creme de framboise (frambozenlikeur)

    • Schilferijs

    • 1 fles Petite Liquorelle (champagnelikeur, 20 cl.)

    • 1 fles champagne demi-sec (80 cl.)

    • Enkele muntblaadjes


  • Bereiding:


    • Spoel de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snijd ze doormidden, of eventueel in vier

    • Doe ze samen met de creme de framboise in de bowl en zet ze tot de helft in schilferijs

    • Voeg de Liquorelle toe en laat een half uurtje trekken

    • Giet er tenslotte de champagne bij. Strooi de muntblaadjes over de bowl en laat nog enkele minuten trekken voor u de bowl opdient in kopjes


      Tip:


    • Aardbeien spoelt u best met het steeltje er nog aan

    • Anders neemt de aardbei te veel water op en verliest ze haar specifieke smaak