Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1/4 liter halfvolle melk
    • 250 gram kwark
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 1 flacon citroenaroma of enkele druppels citroenessence
    • 50 gram gewassen, in sinaasappelsap gewelde rozijnen
    • 6 blaadjes witte gelatine
    • Suiker naar smaak
    • Partjes sinaasappel of ander fruit


  • Bereiding:

    • Zet de puddingvorm gevuld met water in de koelkast
    • Klop de helft van de melk door de kwark en roer daar de geraspte citroenschil, wat citroenaroma en de rozijnen door
    • Week de gelatine in veel koud water
    • Verwarm de rest van de melk; knijp de gelatine uit en los deze goed op in de melk
    • Laat het mengsel, steeds roerende, wat bekoelen en klop het dan door het kwarkmengsel
    • Voeg naar smaak eventueel nog wat suiker toe
    • Schud het water goed uit de puddingvorm en zet de vorm met het puddingmengsel in de koelkast
    • Maak de puddingschotel even nat en leg de schotel omgekeerd op de puddingvorm met de intussen stijf geworden pudding
    • Keer vorm en schotel tegelijk om; neem de vorm weg en garneer de pudding met partjes sinaasappel of andere vruchten