Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1/4 liter halfvolle melk
- 250 gram kwark
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 flacon citroenaroma of enkele druppels citroenessence
- 50 gram gewassen, in sinaasappelsap gewelde rozijnen
- 6 blaadjes witte gelatine
- Suiker naar smaak
- Partjes sinaasappel of ander fruit
-
Bereiding:- Zet de puddingvorm gevuld met water in de koelkast
- Klop de helft van de melk door de kwark en roer daar de geraspte citroenschil, wat citroenaroma en de rozijnen door
- Week de gelatine in veel koud water
- Verwarm de rest van de melk; knijp de gelatine uit en los deze goed op in de melk
- Laat het mengsel, steeds roerende, wat bekoelen en klop het dan door het kwarkmengsel
- Voeg naar smaak eventueel nog wat suiker toe
- Schud het water goed uit de puddingvorm en zet de vorm met het puddingmengsel in de koelkast
- Maak de puddingschotel even nat en leg de schotel omgekeerd op de puddingvorm met de intussen stijf geworden pudding
- Keer vorm en schotel tegelijk om; neem de vorm weg en garneer de pudding met partjes sinaasappel of andere vruchten